Solkatten

Litteratur

Nedanstående böcker och noveller kan läsas som e-böcker på datorn, på en läs/surf-platta eller på en mobiltelefon. En del kan även beställas som vanliga tryckta böcker. Du kan ladda ner ett smakprov av varje bok gratis.

Tommy Lindén
Det brutna silverkorset
Roman

Ladda ner smakprov
Pdf-fil Ladda ner!Ladda ner!

• Pappersbok 110x185 mm 174 sid
Pris 159 :- Beställ!
Finns även som Epub och PDF

En ung man letar, efter en skilsmässa i familjen, efter sin mor och syster som försvunnit under oroligheterna i Uruguy på 60-70-talet. En gammal familjeklenod, ett silverkors, bär med sig en hemlighet som leder till en mängd oväntade möten med både onda och goda krafter. Berättelsen har även en koppling till inkvisitionen i Spanien och berör en del existentiella frågeställningar.

En bok för äldre ungdomar och vuxna

Beställ nu eller fråga efter boken i din bokhandel, på biblioteket eller låna som e-bok på www.elib.se .

Tommy Lindén
Barcelonakvartetten

Roman

Ladda ner smakprov
Pdf-fil Ladda ner!Ladda ne

• Pappersbok 110x185 mm 174 sid
Pris 149 :- Beställ!
Finns även som Epub och PDF

Johan Lind, begåvad pianist, väntar sitt första barn med hustrun Ewa. En förfrågan om medverkan i Barcelonakvartetten, vars medlemmar har baskiskt ursprung, leder honom in i en turbulent turne i Skandinavien. En samverkan med en terroristbekämpningsenhet inom polisen inleds för att försöka reda ut en rad obehagliga incidenter under turnen.
Boken berör även spanska inbördeskriget, baskernas frihetskamp och händelser i en pingstförsamling i Gävle.

Beställ nu eller fråga efter boken i din bokhandel, på biblioteket eller låna som e-bok på www.elib.se .

Tommy Lindén
När världen föds på nytt

Novell

Ladda ner smakprov
Pdf-fil Ladda ner!

Daniel Björk vet inte vad han ska tro när en ung, vacker tjej kommer inflygande genom fönstret i hans lägenhet på tredje våningen. Matilda Ekblad är en ovanlig flicka och hennes pappa, en ovanlig pappa. Och deras besök i Sverige blir den här gånget ett mycket ovanligt besök.
En berättelse om oväntad kärlek, om demokratins relevans i samhället och om orättfärdighet i det förgågna.

Tommy Lindén
Kvinnan, ormen och Fermats gåta

Novell

Ladda ner smakprov
Pdf-fil Ladda ner!

"Vad vet du till exempel om kvinnans frigörelse och rättigheter, om kvinnofällor, om rätten till din egen sexualitet, om rätten till fri abort. Vad känner du till om genusvetenskap, könsneutrala äktenskap och om möjlighet till fri insemination med en lesbisk
partner. Vad har du för garantier på det sätt du lever? Vilka försäkringar har du tecknat? Hur ser dina karriärsmöjligheter ut med det liv du nu lever, dina pensionspoäng, med mera med mera.”
”Jag förstår inte ett dugg av vad du pratar om”, sa Ewoni förbryllat.
”Nej, där ser du”, svarade ormen. ”Du behöver kunskap. Och kunskap finns, närmre än du tror.”

Om vägen från Paradiset till en operationssal på Lunds universitetssjukhus. Och om en ung svensk-libanesisk kvinna med matematisk begåvning som har intresserat sig för Fermats gåta.

Tommy Lindén
Vem kan segla förutan vind

Novell

Ladda ner smakprov
Pdf-fil Ladda ner!

Ragnar är psykoterapeut och är på väg till en kollegas sommarstuga i Småland. Kollegan är psykiater och de brukar träffas ibland till en röjarhelg för att rensa i hjärnkontoret. Den här gången har kollegan även engagerat tre ryska studendskor som gillar att festa loss. Men händelseutvecklingen blir inte vad Ragnar tänkt sig. Och en melodi från en nyligen bevistad sekulär begravning ringer i hans öron, "Vem kan segla förutan vind".

Tommy Lindén
Tre noveller

• När världen föds på nytt
• Kvinnan, ormen och Fermats gåta
• Vem kan segla förutan vind
Pris 149 :- Beställ!
Finns även som Epub och PDF.

Tre noveller innehåller alla tre novellerna ovan. Smakprov ur varje novell kan laddas ner i pdf-format.

 

Guide för resenärer
till Paradiset

Pdf-fil Ladda ner!

Guide för resenärer till Paradiset är ett försök att förklara vad det kristna livet handlar om och den kristna trons huvudsakliga innehåll. Kan laddas ner som PDF-fil som beta-version. Kommentarer mottages tacksamt. En slutgiltig version kommer att presenteras när tiden är mogen.

 

Tommy Lindén
När pennan slinter!

Drömmaren

Den nya bilen

En odräglig person